Logo schinkel MET TEKST

De Cornelia is weg

Beste Schinkelleden, helaas moet ik jullie mededelen, dat onze verenigingsboot ‘Cornelia’ niet meer aanwezig is op de haven. In voorgaande jaren werd zij weinig gebruikt en het onderhoud is slecht bijgehouden. Om haar weer op een nette en veilige manier uit te kunnen lenen zouden er veel investeringen in moeten worden gedaan, terwijl de belangstelling van de leden voor het zeilen met de 16-kwadraat en in de boot zelf de laatste tijd gering was. Na overleg in het bestuur en met een aantal betrokken Schinkelleden is besloten de boot niet meer in ons bezit te houden. 

Gelukkig kon er via Marktplaats een kleine aannemer bereikt worden, die wil gaan minderen met werken, maar nog wel toegang houdt tot zijn werkplaats, gereedschap en hier en daar een verloren stuk hout of overgebleven blik lak. Deze man heeft de Cornelia opgehaald en gaat haar weer helemaal in orde maken voor zijn kleinzoon (15). 

Op dit moment, in dit vreemde jaar, zijn er nog geen plannen de Cornelia te vervangen door een andere verenigingsboot. Eventuele initiatieven betreffende zeillessen, gezamelijke zeiltochtjes en dergelijke  zouden misschien in de tussentijd opgevangen kunnen worden met hulp van leden met een iets grotere (open) zeilboot, eentje waarin gemakkelijk meer dan twee mensen kunnen plaats nemen. Ik help graag bootbezitters en initiatiefnemers met elkaar te verbinden:

mail naar wedstrijdcommissaris@wvdeschinkel.nl. 

Vriendelijke groeten,

Renate Voetter

De Cornelia op weg naar een nieuwe bestemming