Logo schinkel MET TEKST
roei-instructie


In memoriam Wouter Breepoel

15 november 1988 - 6 december 2021

image0
 

Onze Wouter is er niet meer. Wouter kwam in 2017 bij de Nieuwe meermannen aangewaaid met een jonge, frisse, vrolijke wind. Hij had bij de scouting gezeten en was op zoek naar avontuur, water, roeien en zeilen. En vooral naar veel lol en gezelligheid. En dat is gelukt! Samen met de meermannen trainen en veel wedstrijden varen. Hij gaf alles en alleen al zijn humor zorgde ervoor dat we harder gingen dan ooit. En als er iets anders ging dan verwacht, dan kwam Wouter steevast met zijn : “drie keer links is ook rechts”:). Als teamcaptain was Wouter een fijn mens, lekkere korte lijntjes: hey Jo, hey Wout, Zullen we? Ok!

Wouter was een buiten mens, de natuur was zijn vriend, dus samen met zijn grote liefde, Angelina, kocht hij een caravannetje, waar ze graag in de weekenden naar toe gingen. Dat botste qua tijd wel eens met het roeien, maar zijn gezin was zijn alles dus dat ging voor.

En wie ziet hem niet lopen op de Schinkel met zijn twee kleine meisjes, Anna en Fien vlak bij hem. Zwemvestje aan een appeltje in de hand. Nog even trampoline springen en vooral genieten van de rijkdom van zijn prachtige meisjes.

Zijn droom was ooit een eigen boot, maar tot die tijd voer hij mee. Met Harvey op de donderdagavond, samen zeilen en vooral genieten van de wind en het water. Na afloop waren de lijnen en schoten van de vrijheid weer helemaal goed geknoopt, er was even een echte scout aan boord geweest.

213ab541-453f-49e4-aab2-84c2ce84a52b

En dan natuurlijk de gigloods, Wouter heeft de vloer ontworpen en heeft daarnaast hard gewerkt om de gigloods te bouwen. Soms bij het water, soms in de nok aan het werk, hij was er en leek onvermoeibaar.

Totdat Wouter vertelde dat hij voor onderzoeken naar het ziekenhuis moest, en al gauw bleek het foute boel. Maar Wouter zou geen Wouter zijn als hij het op zou geven. Zijn wedstrijdmentaliteit was volop aanwezig, je best doen, keuzes overwegen en proberen om de juiste beslissingen te nemen. Open vertellen hoe hij zich voelde en vooral de moed erin houden.

Toen het roeien niet meer zo lukte, heeft Wouter een paar keer gestuurd, toch het water op en samen genieten van het bezig zijn. Met de kano met ons meevaren, doen wat wel kan.

361c542c-72aa-418f-aa5a-10d3f9e2902e

Ondertussen verhuizen naar Weesp, want dan konden zijn meisjes lekker buiten in de tuin spelen. De appelboom en de perenboom van de Meermannen werden in de tuin gezet. De trampoline voor de meiden. En Wouter genoot opnieuw van het buiten zijn, lekker in de tuin.

De tijd gaat snel, en voor Wouter ging hij nog veel sneller. Wouter zei: de tijd lijkt mij in te halen. Dat gebeurde ook met de geplande vaartocht, er was geen tijd meer.

Angelina heeft zondag met de meisjes Sinterklaas bij zijn bed gevierd. Dat was het laatste feestje. Wouter heeft zijn strijd verloren.

In gedachten zal hij altijd bij ons blijven, zijn prachtige lach, zijn humor en vooral zijn prachtige bruine ogen met pretlichtjes erin. Onze jongste roeier is er niet meer. We zullen hem meer dan missen.

Lieve dappere Wouter, voor jou blijft er altijd een plekje in ons hart.

mm