100-jaar-sec

Paaswedstrijden 2019

Verslag, uitslagen en foto impressie


Verslag van de wedstrijdcommissaris Renate Voetter,

Al zeg ik het zelf, de Paaswedstrijden op de Nieuwe Meer waren geweldig leuk! De gasten kwamen van verre (Frankrijk, Friesland, Amersfoort, Loosdrecht,…) en dichtbij (trouwe Schinkelaars), om de honderdste verjaardag van WV De Schinkel zeilend te vieren. Eerst een stukje jubileum taart en dan het water op. Als ik het weer had kunnen bestellen was het ongeveer zo geweest. Korte broeken weer. Met Pasen! Middagtemperaturen boven de twintig graden en ook nog wind. Alle twintig schepen, die ingeschreven waren hebben daadwerkelijk gevaren en het was reuze gezellig.

Het feest begon al op vrijdag met de aankomst van de eerste gasten, die hun boten te water lieten en maar liefst vier campers parkeerden op de ‘plaat’ naast de loods. De races op zaterdag hadden ter gelegenheid van het jubileum een extra uitdaging gekregen: de Paashazen-competitie. De snelste hazen, die als eerste de bovenboei bereikten, wonnen een Haas. Waar ik niet op gerekend had, was dat ik op een haar na zelf de eerste haas won, maar de uiteindelijke nummer twee van het evenement was me net voor.

Nee, zelf heb ik geen races gewonnen (hoewel ik al heel blij was met een tweede plaats in race vier), maar het was een geweldig gezellig evenement. Een evenement, dat zeker gezelliger is geworden en soepeler liep, door alle hulp, die ik o.a. van vele Schinkelaars kreeg. Teveel om in dit kleine stukje met namen te noemen, maar wat ben ik er dankbaar voor.

Het evenement werd uiteindelijk gewonnen door Paul Wassink en Michiel Nijhoff in Vrijheid nr 1126, tweede werden de voorzitter van de VKO Arjan Willemsen en zijn maat Henk Duit in de 538 en derde waren onze eigen Armand met zijn maat  n de 8! In de totaaluitslagenlijst waren er veel deelnemers, die precies of bijna evenveel punten hadden. Dit geeft wel aan hoe groot de onderlinge competitie was. Mooi weer, mooie boten, gezellige mensen, lekker eten (echt alleen bij Schinkel-wedstrijden wordt de lunch aangevaren!), het kon niet beter.

Het was een supermooi vervolg op de gezellige opening van ons jubileumjaar en ik hoop op nog mee van deze fijne dagen in dit speciale jaar. En natuurlijk op nog zo’n mooi Paasevenement volgend jaar….

Vriendelijke groeten, Renate Voetter.


Uitslagen

 

uitslagen

paaswedstrijden 2019

Foto impressie