Logo schinkel MET TEKST

Beetje uitleg

Hoi Zeilers, 

Zoals sommigen van jullie misschien is opgevallen heb ik het Schinkelevenement voor 2021 op zaterdag 8 en zondag 9 mei gepland. Dit is het weekend voor Hemelvaartsdag en zondag 9 mei is Moederdag 2021. Beetje laat voor Paaswedstrijden en daarom hebben we de naam ‘Schinkel Vrijheid Evenement’ gekozen. De bedoeling is om onze wedstrijden volgend jaar te combineren met het uitgestelde VKO-Jubileum Evenement en dat is één van de redenen van de keuze voor een datum in mei. De combinatie werkt vermoedelijk beter in mei, dan in april. Ik hoop op mooier weer en meer enthousiasme om te varen, hoewel je daar natuurlijk niets van kunt zeggen. 

Een andere reden is de corona-pandemie. Ondanks de verheugende berichten over vaccins, die ontwikkeld worden, ben ik er niet gerust op, dat we volgend jaar lekker kunnen gaan varen alsof er niets aan de hand (geweest) is. Hoe later in het jaar, hoe meer kans op gunstige ontwikkelingen, hoop ik. Mensen meer buiten, minder besmettingen, wie weet? Ook niet te lang wachten op terug kerende vakantie gangers, dus begin mei gekozen. Het is koffiedik kijken, maar als we wel kunnen varen en niets gepland hebben, dan zijn we te laat. 

Ik verwacht in 2021 ook nog niet heel veel enthousiasme van de oudste deelnemers van de klasse en anderen, die in risicogroepen vallen. Het organiseren van twee grote evenementen kort na elkaar levert misschien ook niet zoveel andere deelnemers op voor beide evenementen. De zaak dus maar gecombineerd en hopen op het beste. In 2022 zien we weer verder. In tegenstelling tot de organisatoren van het WK-zeilen maak ik daar nu nog geen plannen voor.Het zou mooi zijn, als we iets kunnen gaan doen. Mijn eerste termijn als wedstrijdcommissaris zit er al weer bijna op en het zou misschien best leuk zijn, om weer eens een wedstrijd te kunnen organiseren. In de jubileum commissie van de VKO hebben we afgesproken op 1 maart te beslissen of we beginnen aan de organisatie van concrete dingen. Jullie horen nog van me! 

Groet,
Renate