Logo schinkel MET TEKST

Clubcompetitie

D.A.Z. (Donderdag Avond Zeilen)

Al sinds 1981 worden in het zeilseizoen op de Nieuwe Meer elke donderdagavond wedstrijden gezeild met open boten. Ooit waren dat vooral Lasers maar de laatste jaren varen vrijwel alle deelnemers in een Vrijheid. Zo af en toe varen er andere boottypes mee. In dat geval wordt er gebruik gemaakt van een tijdcorrectiefactor om de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd vast te stellen.

Tijdens een zeilavond varen er gemiddeld acht tot twaalf bootjes mee met de wedstrijden. Onder leiding van ons eigen startschip worden de uitslagen bijgehouden van onze clubcompetitie en hiermee bepaald wie het beste resultaat over het hele sezoen behaalt.

De eerste start is om 19.00 uur, in september is dat 18.30 uur in verband met de eerder ondergaande zon.

Om te bevorderen dat er elke avond zo veel mogelijk boten komen wordt er gebruik gemaakt van de Oostenrijkse puntentelling. Dit seizoen tellen de beste 10 avonden mee voor de het kampioenschap. De punten worden toegekend aan de boot. Als de vaste stuurman verhinderd is, kan het dus gunstig zijn om een andere stuurman “in te huren” om meer kans te maken op een goede jaarklassering.

Ben je (nog) geen lid van de Schinkel of heb je geen boot, maar lijkt het je wel leuk om mee te zeilen? Informeer dan naar de mogelijkheden om een keer mee te varen bij onze wedstrijdcommissaris van De Schinkel (sirassimmocdjirtsdew.[antispam].@wvdeschinkel.nl).

Dit jaar organiseert de Vrijheid Klasse Organisatie (VKO) in samenwerking met w.v. de Schinkel op de donderdagavonden een cursus vrijheidzeilen. De cursus is toegankelijk voor alle niveaus. Gevorderde cursisten kunnen aan boord bij een ervaren zeiler hun skills testen in de clubcompetitie!  Belangstelling? Stuur een mailtje naar de wedstrijdcommissaris!

 


Log in voor standen en uitslagen!