Logo schinkel MET TEKST
 

PASSANTEN

HANDLEIDING VOOR PASSANTEN

 

Beste watersporter,

Allereerst van harte welkom op de haven van Watersportvereniging De Schinkel. Een vereniging die in 2019 zijn honderdjarig bestaan viert! U verblijft dus op een bijzondere plek!

De Schinkel is een vereniging en wordt gerund door leden/vrijwilligers. De havenmeester is dan ook niet permanent aanwezig maar treft u ’s morgens en ’s avonds op de haven aan. Mocht u de havenmeester daarbuiten dringend nodig hebben, dan vindt u de telefoonnummers van de (vervangend) havenmeester(s) in de vitrine, naast de ingang van het clubhuis.

Waarschijnlijk heeft u uw boot aangemeerd aan de passantensteiger voor het clubhuis. In de meeste gevallen kunt u hier blijven liggen, in sommige gevallen kan de havenmeester u een andere plek toewijzen. U hoort dit dan vanzelf.


Registreren
Bij afwezigheid van de havenmeester, verzoeken wij u in het clubhuis het registratieboek voor de passanten zelf in te willen vullen. De in te vullen informatie spreekt voor zichzelf.

 

Kosten
Liggeld is € 1,60 per strekkende meter per dag (afronden naar hele meters naar boven). Prijs is incl. douche, stroom, wifi voor max. 4 personen. Extra personen is € 1,- p.p. per dag. Wij vragen € 2,- voor het vullen van uw watertank.

Vanwege veiligheidsoverwegingen willen wij u verzoeken met pin af te rekenen. Alleen als het echt niet anders kan, is afrekenen met contant geld nog mogelijk. Wisselgeld is echter niet gegarandeerd.

We accepteren de volgende betaalkaarten:

 betaalkaarten

Afrekenen

De havenmeester zal tijdens zijn ronde bij u langskomen om even kennis te maken, te kijken of alles in orde is en zal dan ook met u afrekenen.


Clubhuis
In het clubhuis vindt u de toiletten en douches. Deze zijn de hele dag geopend en gebruik hiervan is tot vier passagiers bij het liggeld inbegrepen. Het licht gaat automatisch aan als u naar binnen loopt.
Overdag is ook de kantine in het clubhuis geopend. Daar zijn de Schinkelaars vaak te vinden en kunt u ook een vers bakje koffie of thee (25ct) drinken. De kantine wordt ’s avonds afgesloten, behalve op donderdagavond - de vaste, gezellige clubavond -, waar u ook van harte welkom bent.

Openingstijden bar:
Op de volgende tijdstippen is ook de bar in de kantine geopend:
• Donderdag: 14.30 – 17.30 en van 19.00 – 23.00 uur
• zaterdag en zondag: 13.00 – 19.00 uur

Leden betalen hier met de zogenaamde druppel maar u kunt als passant uw bestellingen met de pin afrekenen. Met contant geld afrekenen kan om veiligheidsredenen niet.

 

Toegang hek
U kunt het haventerrein zonder problemen verlaten, maar voor terugkeer heeft u een toegangscode voor het hek nodig. De actuele code treft u op de haven aan.


Fietsen
U wordt verzocht meegebrachte fietsen te plaatsen in het fietsenrek bij de binnenhaven.


Huisdieren
Hondeneigenaren worden vriendelijk verzocht honden aan de lijn te houden op de haven en eventuele uitwerpselen op te ruimen. Plastic zakjes kunt u vinden in de houder bij de entree van het clubhuis.


Wificode
U kunt gratis inloggen op het internet van WV de Schinkel. Ook het actuele password treft u op de haven aan.

 

EHBO
In de hal van ons clubhuis vindt u een AED en een grote oranje EHBO-koffer. Wilt u na gebruik de havenmeester hiervan op de hoogte stellen?

 

Huisarts
Heeft u met spoed een huisarts nodig? U vindt de Huisartsenpost Zuid op de Boelelaan 117 (direct onder de hoofdingang van het ziekenhuis, kijk voor de route bij het kopje Bankautomaat hieronder). www.huisartsenpostenamsterdam.nl, telefoon 088 00 30 600. Het ziekenhuis heeft ook een spoedeisende hulp.


Bankautomaat
De dichtstbijzijnde bankautomaat treft u aan bij het VU Ziekenhuis. Bij het toegangshek linksaf, dan rechtsaf het spoor over en de grote doorgaande weg oversteken richting het VU ziekenhuis. Aan de rechterkant naast de ingang van de parkeergarage vindt u een bankautomaat.

 

Winkel
Aan de overkant van de hierboven genoemde bankautomaat vindt u ook een Albert Heijn To Go-supermarkt voor de dagelijkse boodschapjes.

 

Openbaar vervoer
Bij metrostation Amstelveensweg op ca. 5 minuten lopen, vindt diverse OV-verbindingen naar het centrum, Amstelveen of verder de regio in. Route: uit de Schinkel linksaf, dan rechtsaf het spoor over en bij de grote doorgaande weg weer linksaf. U vindt het metrostation vanzelf aan uw linkerhand.

Wij danken u voor uw medewerking en wensen u een prettig verblijf op de Schinkel.

Het bestuur