Logo schinkel MET TEKST
introductie

Introductie

De pilot gig komt van oorsprong uit Zuid Engeland en werd daar vanaf de zeventiende eeuw gebruikt om loodsen aan boord van zeilschepen te krijgen. Wie zijn loods als eerste aan boord had van het zeilschip, kreeg de klus.

Er zijn houten en polyester uitvoeringen van de gig. De Schinkel heeft sinds 2013 een polyester pilot gig, genaamd “Arie de Gelder”. Het is een snelle, licht-roeiende boot, geschikt voor zowel recreatief roeien (fitness) als voor wedstrijdroeien. De pilot gig is 10 meter lang en heeft plaats voor zes boordroeiers en een stuur. Omdat de boot is ontworpen om veilig op zee te roeien, betekent dit dat je voeten niet vast zitten en de riemen ook los tussen de pennen liggen. Als roeier kun je daardoor vrij bewegen. De snelheid is afhankelijk van de techniek en de samenwerking in het roeiteam. In Nederland zijn nu zo’n 30 pilot gig’s.  

Wat maakt gig roeien zo leuk?

Roeien is een teamsport die je het hele jaar door buiten op het water uitoefent. Dit vraagt naast fysieke kracht vooral een goede roeitechniek, waardoor gig roeien ook een technische sport is.

" Gig roeien is voor mij de ultieme teamsport, want alleen samen krijg je de gig op snelheid. Dat is niet alleen goed voor je conditie en techniek, maar buiten op het water ontspan je van je hoofd tot aan je tenen".  

 

Leuk om een keer mee te doen?

Je bent van harte welkom om mee te roeien tijdens een van de trainingen. Meld je aan via neieor.[antispam].@wvdeschinkel.nl dan neemt de roeicommissie contact met je op om af te stemmen wanneer je kunt roeien. De eerste twee proeflessen zijn gratis.

Wie in de gig wil mee roeien, moet lid zijn of worden van de vereniging én de roeibijdrage betalen. De roeibijdrage bedraagt 100,- per jaar (dit is exclusief entreegeld en het verenigingslidmaatschap).

Voor de kosten van het lidmaatschap kijk je op https://www.wvdeschinkel.nl/tarieven

Opgeven voor lopende trainingen gaat via Teamers.

clinic 2