Logo schinkel MET TEKST

Lid worden

De vereniging is opgericht in 1919 en heeft ± 340 leden. De Schinkel is er voor de watersport in de brede zin, je vindt bij ons dan ook leden met motorboten, zeilers, roeiers en leden die geen boot meer hebben maar vanwege de gezellige clubsfeer graag actief lid willen zijn.

En dat kan dus ook zonder boot. Zo hebben we verenigingsboten die je kunt gebruiken, je kunt roeien in onze Gig, er is een kayak, er zijn SUP-boards, etc. We hebben het alleen niet echt op hele snelle motorboten, die passen beter bij andere havens in Amsterdam. De vereniging is een geregistreerde sportvereniging en aangesloten bij het Watersportverbond (KNWV, onderdeel van de koepel NOC/NSF). Ook zijn we aangesloten bij de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club (KNMC).

 

De Schinkel is een watersport vereniging met nadruk op vereniging. Wij willen actieve leden en geen ligplaatszoekers.

 

Entreegeld lidmaatschap (eenmalig)

Het lidmaatschap is in eerste instantie een nieuw-lid lidmaatschap, dat duurt 1 jaar en na dit jaar ben je, als er geen bezwaar komt van andere leden, lid en ben je entreegeld* verschuldigd. Dit is een éénmalige bijdrage voor alle clubhuis-faciliteiten die al aanwezig zijn.

 

Ligplaatsen voor motor- en zeilboot

Wil je je boot stallen op de haven en de schepencommissaris heeft je een plekje toegewezen? Dan ben je stallinggeld* verschuldigd. Stallinggeld wordt berekend per seizoen en per m2 schip (lengte x breedte en afgerond naar boven op halve m2). De prijs van een winterligplaats is afhankelijk van je keuze. Een plek in de loods is het duurst, daarna een plekje buiten op de plaat en in het water betaal je in het winterseizoen het minst.

 

Beschikbaarheid ligplaatsen

Lid worden van de Schinkel houdt helaas niet in dat je op korte termijn aanspraak kan maken op een ligplaats in de haven, loods of op het terrein. Er is veelal een wachtlijst voor (zomer-)ligplaatsen en overdekte winter bootstalling.

 

Eenmalige havenregisterbijdrage

Als een boot op de haven komt is ook hier een éénmalige bijdrage (havenregister*) verschuldigd van €20,00 per m(2020). Dit is voor de reeds bestaande havenfaciliteiten, steigers, loodsen hellingkar etc.

 

Aanvraag ligplaats per seizoen

Alle plaatsen, zowel zomer als winter worden door de schepencommissaris toegewezen. Zomer- en Winterstalling dient per seizoen aangevraagd worden omdat deze plekken beperkt beschikbaar zijn. Op de site verschijnt tijdig een aanvraagformulier en je wordt gewaarschuwd met een mail. Zorg er dus voor dat de vereniging over je juiste mailadres beschikt.

 

Roeien met de GIG

Er wordt ook geroeid. De Schinkel heeft in 2013 een Pilot Gig aangeschaft, de “Arie de Gelder”. De Pilot Gig is een zesriems giek met stuurman. Het is een snelle, licht-roeiende boot, geschikt voor zowel recreatief roeien (fitness) als voor wedstrijdroeien. In Nederland zijn nu zo’n 30 Pilot Gigs; het is een snelgroeiende klasse met ook grote en enthousiaste deelname bij de wedstrijden.

Wie in de Gig wil mee roeien, moet lid zijn of worden van de vereniging (inclusief entreegeld* na één jaar) én de roeibijdrage* betalen. Heb je belangstelling, dan kan je 2x gratis uitproberen of het een geschikte sport voor je is. Aan het lidmaatschap zijn dezelfde kosten* (en plichten) verbonden als voor andere leden. Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar neieor.[antispam].@wvdeschinkel.nl.

 

Zeilen met de Vrijheid (Donderdag Avond Zeilen - DAZ)

De vereniging kent een grote vloot Vrijheidzeilers. De Vrijheid is een aparte klasse en is ooit ontstaan uit een prijsvraag van het watersportverbond. Het ontwerp is inmiddels ruim een jaar of 60 oud. De Schinkel acht zichzelf een ambassadeur van de Vrijheidsklasse, de banden met de VriujheidsKlasseOrganisatie (VKO) zijn intensief.

 

In de zomer wordt elke donderdagavond, dat is de vaste clubavond voor alle leden, onderlinge zeil wedstrijden gehouden. De wedstrijden staan open voor alle klassen dus ook niet Vrijheidzeilers zijn welkom.

 

Jaarlijks worden de Paaswedstrijden georganiseerd op De Nieuwe Meer.

Wil je meer weten, benader dan de wedstrijdcommissaris: sirasimmocdjirtsdew.[antispam].@wvdeschinkel.nl.

 

ASK

De Schinkel maakt daarnaast deel uit van de ASK, dat zijn watersportverenigingen op de Nieuwe Meer (“Amsterdam”, “Schinkel” en “Koenen”) waarmee gezamenlijk activiteiten, ook zeilwedstrijden, georganiseerd mee worden.

 

Kennismakingsbijeenkomst

Als je onderstaand inschrijfformulier hebt ingevuld dan ontvang je een bevestigingsmail. Bij voldoende nieuwe aanmeldingen organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst. Dit tenminste 2x per jaar en veelal voor aanvang van het zomer- of winterseizoen. In dit gesprek vertellen wij zoveel mogelijk over het reilen en zielen op de Schinkel en leggen we de rechten en plichten uit van de verenigingsleden. Je wordt per mail uitgenodigd voor de bijeenkomst.

 

Foto boot

Als je lid wilt worden en op termijn een ligplaats wilt hebben, vinden we het leuk als je bij de kennismakingsbijeenkomst een foto van je boot meeneemt.

 

Werkpret

Onze vereniging staat of valt met de zelfwerkzaamheid van leden bestaande uit werkzaamheden aan het terrein, de haven, de loodsen, eigen boten van de Schinkel, het clubhuis en/of bardienst, de zogenaamde werkpret. Van ieder lid, of je nu hoofd-lid bent of gezinslid, wordt verwacht dat je met tenminste 4 werkpretten per jaar een bijdrage levert aan de vereniging.

  

Vragen?

Natuurlijk beantwoordt deze inleiding niet meteen al je vragen. Je kan natuurlijk ook een mailtje sturen naar nedrowdil.[antispam].@wvdeschinkel.nl.

 

* Zie voor de geldende bedragen de prijslijst op deze pagina.

 

Algemeen

 

Contactgegevens

 

Adresgegevens

 

 Mijn interesse gaat uit naar: