Logo schinkel MET TEKST
trainingen

Trainingen

In het actuele trainingsschema vind je een overzicht van de wekelijkse trainingssessies.spond-appAfhankelijk van de grote van het team en de beschikbare roeiers kunnen roeileden zich, inschrijven of afmelden voor een training via de Spond app. Zo heeft ieder roeilid een actueel overzicht van de beschikbare plekken tijdens de verschillende trainingen. Ook als teams gebruik maken van een eigen whatsapp groep, blijft Spond leidend. Vergeet daarom niet je wijzigingen tijdig aan te passen in Spond.

Er zijn wedstrijd-, mannen-, vrouwen- en gemengde teams. De samenstelling van de teams is afhankelijk van ieders ambities en beschikbaarheid.  Sommige roeiers trainen één keer per week, anderen twee of drie keer per week. Roeiers trainen het liefst in een volle boot. Dit betekent dat een training met 6 roeiers en een stuur de voorkeur heeft en dat bij uitzondering met 5 of 4 roeiers wordt getraind. Realiseer je daarom, dat als je op                                                    het laatste moment afhaakt, dit consequenties kan hebben voor de training van je teamgenoten. 

De duur van een training is meestal een uur, met nog een kwartier voor de voorbereiding, het opruimen en de coolingdown. Zorg dus dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent in het boothuis, om samen met je team de boot klaar te maken.

Na afloop van de training nemen we een drankje in de bar van het clubhuis.
Bij alle teams staat, naast veiligheid, de gezelligheid en onderlinge samenwerking voorop!

Gaat de training door?

In principe wordt het gehele jaar geroeid, tenzij de gevoelstemperatuur onder de 1 0 Celsius daalt, bij een krachtige wind vanaf 6 Beaufort, dichte mist of onweer. Om te weten of de training doorgaat,  check je de weersverwachtingen en de Spondapp. De stuur beslist, na overleg met de roeiers, of het veilig is om de training door te laten gaan.