Logo schinkel MET TEKST

 

Rescuers gezocht! 

Er wordt weer heerlijk gezeild op de donderdagavonden en dat is fijn. Er zijn tot nu toe genoeg deelnemers en ons trouwe startschip is elke donderdagavond weer paraat en deskundig bemand. Dat is ook heel fijn! Waar het echter nog wel eens naar zoeken is, zijn rescuers. Er zijn een aantal trouwe mensen, die zich veelvuldig voor de zeilers inzetten, maar het is niet de bedoeling, dat de taak van het rescue varen telkens door dezelfde schouders gedragen wordt. Wie wil ons helpen? 

Wat moet er gebeuren: drie tot vier mensen stappen rond zes uur in onze rescue bootjes en varen het Nieuwe Meer op samen met de zeilers. De rescuers houden gedurende de avond de zeilboten en het parcours in de gaten. Zijn er zwemmers? Komt er een motorbootje aan, dat dwars door de wedstrijd heen wil varen? Dan verzoeken de rescuers hen beleefd om even ergens anders naar toe te gaan. Het is ook belangrijk de zeilers te waarschuwen voor naderende scheepvaart, die in het heetst van de strijd wel eens uit het oog verloren wordt, terwijl deze voorrang heeft. En als de baan van de wedstrijd om een scheepvaartton ligt, dan kun je elkaar gemakkelijk tegenkomen.

Als de wind wat ruiger is, kan het een enkele keer gebeuren, dat er een zeilboot omslaat of er valt iemand overboord. Dan is het heel fijn, als er een motorbootje is met rescuers is, voor eventuele assistentie. Kortom: rescuers zijn nodig en zonder hen kan er niet gezeild worden. 

Wat is er nodig: enige ervaring met motorbootvaren. We zoeken zeker ook leden met een Vaarbewijs. Er is minstens één persoon met een Vaarbewijs nodig in de rescue, omdat de bootjes harder dan 20 km/u kunnen varen. De tweede rescuer kan zonder vaarbewijs mee. 

Cursus: Bij voldoende belangstelling wordt een Rescuecursus georganiseerd.

Werkpret: Rescue varen geldt als Werkpret. Twee avonden rescue varen staat gelijk aan één Werkpret.

Hoe: geef je per email op bij de sirassimmocdjirtsdew.[antispam].@wvdeschinkel.nl en Renate kan je in overleg inroosteren.