Logo schinkel MET TEKST

Brug Jachthavenweg wordt opgeknapt

Geplaatst op 24-08-2022  -  Categorie: Nieuws

In opdracht van de gemeente Amsterdam wordt op 05-09-2022 met onderhoudswerkzaamheden aan brug 593 aan de Jachthavenweg (t.h.v. Watersportvereniging de Schinkel) gestart.

 

Wat gaat er gebeuren?

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd aan de brug.

  • Hogedruk reinigen beton;
  • Renoveren betonschades;
  • Herstellen leuningwerk;
  • Conserveren beton en stalen leuningwerk;
  • Herstellen beschoeiing.

Planning

De werkzaamheden starten 5 september 2022 en duren tot 31 oktober 2022 Het kan voorkomen dat de planning vanwege het weer moet worden aangepast. De werkzaamheden worden op reguliere werkdagen uitgevoerd, van maandag tot en met vrijdag, van 07:00 tot en met 17:00 uur. Weekenden en feestdagen wordt er niet gewerkt.

Bereikbaarheid

De Jachthavenweg blijft gedurende de werkzaamheden toegankelijk voor fietsers, voetgangers en bestemmingsverkeer. Aileen het werkgebied aan de zijkanten van de brug wordt afgezet.

Piet Kramer

Misschien heb je er nooit bij stilgestaan maar brug 593 is een waardevolle brug. Het is één van de laatste bruggen van dè bruggenarchitect van Amsterdam, Piet Kramer, bekend van vele bruggen in de Amsterdamse Schoolstijl. Deze brug past binnen de verzameling betonnen bruggen die Kramer voor het Amsterdamse Bos ontwierp. Betonnen landhoofden, betonnen liggers en betonnen brugpijlers dragen de brug. Opvallend daarbij zijn de uitsparingen die Kramer voorschreef in de pijlers. Kramers handtekening is verder te vinden in de afgeronde borstweringen en de sierlijke siersmeedijzeren leuningen. De westelijke leuning kan daarbij tevens dienen als zitje, iets dat hij ook toepaste bij andere bruggen in het bos.