Logo schinkel MET TEKST

Kom zeilen in de Vrijheid !

Geplaatst op 19-02-2023  -  Categorie: Nieuws

Kom zeilen in de Vrijheid !

 

jub22-2

De sportieve klassieker voor twee

De Vrijheid is een prachtige sportieve kielboot. De Vrijheid zeil je als team. De tijdens de Tweede Wereldoorlog ontworpen toer- wedstrijdboot voorzag in een grote behoefte en groeide snel uit tot nationale wedstrijdklasse met een eigen vereniging, de Vrijheid Klasse Organisatie (VKO). Zeilen in de Vrijheid is nog steeds in trek.

Heb je zeilervaring en wil je kennis maken met wedstrijdzeilen in een Vrijheid?

Dat kan. De VKO wil het wedstrijdzeilen in de Vrijheid bevorderen en heeft daar samen met de Schinkel boten voor beschikbaar gesteld. De boten liggen op de watersportvereniging de Schinkel aan de Nieuwe Meer in Amsterdam. De watersportvereniging verwelkomt graag nieuwe wedstrijdzeilers in de Vrijheidsklasse. Het gaat om zeilers die kunnen zeilen en vooral erg veel zin hebben om mee te doen met de groep enthousiaste vrijheidzeilers die het op de donderdagavonden tegen elkaar opnemen. 

De VKO en de Schinkel bieden de mogelijkheid aan zes gevorderden om kennis te maken met wedstrijd zeilen in een Vrijheid. De cursus bestaat uit deelname aan 8 cursusavonden en een trainingsdag in de maanden mei en juni. Tijdens de training oefen je samen met ervaren wedstrijdzeilers de basisvaardigheden van het wedstrijd zeilen. De donderdagavonden bestaat uit het te water laten van de boten, optuigen, het bespreken van het leerdoel, het varen van drie tot vier korte wedstrijden, aftuigen, takelen, opruimen en het met een drankje in het clubhuis de ervaringen evalueren. Je vaart met een instructeur samen in een Vrijheid en stuurt om beurten. Je vaart dus één op één maar het komt ook voor dat je met een medecursist zelfstandig in een vrijheid vaart. De instructeurs zijn vrijwilligers die zelf wedstrijdvaren in een Vrijheid. Ze zijn zeer gemotiveerd en willen je graag bij het wedstrijdzeilen betrekken.

Wanneer?

De cursusdata vallen op 8 donderdagavonden in de maanden mei en juni plus een nog nader in te plannen dag in een weekeinde.

Kosten

Om de cursus voor iedereen toegankelijk te maken zijn de tarieven laag.  Studenten, Schinkelleden en VKO-leden betalen €150,- per persoon. Overige deelnemers betalen €200,- .

Interesse?

Wij horen graag of je serieuze interesse hebt. Heb je vragen? Stel je vragen aan Freek Loos, mailadres keerf.[antispam].@loosvanvliet.nl . Wil je je aanmelden, klik dan op onderstaand

aanmeldformulier.

Na de verwerking van je aanmelding ontvang je een Tikkie van de penningmeester van de VKO en je schrijft je definitief in door het cursusgeld over te maken. Er is plaats voor 6 deelnemers. Deelname vindt plaats op volgorde van inschrijven.

Na de cursus zijn er bij voldoende vaardigheid mogelijkheden om een Vrijheid te huren om zelfstandig aan het donderdagavond zeilen mee te doen. Ook zijn er bij voldoende vaardigheid mogelijkheden om mee te doen met landelijke zeilevenementen.

Een Vrijheid huren?

Heb je al vrijheidcursussen gevolgd of ben je een ervaren wedstrijdzeilen en heb je geen cursus nodig dan zijn er ook mogelijkheden om een abonnement te nemen op het gebruik van een boot op donderdag avonden en een aantal evenementen. De prijs voor een jaarabonnement is €500,- voor niet leden en € 450,- voor leden. In het abonnement zit ook deelname aan twee Vrijheid wedstrijd evenementen.

Een half jaar abonnement kost € 250,- en 225,- voor leden. Een half jaar abonnement is inclusief deelname aan één evenement.

Voor het gebruik van een VKO boot voor een evenement betaal je € 60,- per evenement en voor deelname aan DAZ € 30,- per avond.

Er zijn een beperkt aantal boten beschikbaar. Heb je interesse laat dat dan weten. Stuur een mail naar keerf.[antispam].@loosvanvliet.nl .

daz2021-1167-achteraan