Logo schinkel MET TEKST

Maatregelen coronavirus (UPDATE 2 juli)

Geplaatst op 02-07-2020  -  Categorie: Nieuws

We gaan weer grotendeels open!

Vanaf 1 juji jl. zijn de regels omtrent de Corona-samenleving wederom in veel gevallen versoepeld. Tijd weer voor een aanpassing van de spelregels op onze mooie Schinkel. De spelregels zijn te vinden op de home-page van de website.

Blijf gezond en blijf in alle gevallen logisch nadenken over het Corona-virus en het voorkomen van de  verspreiding ervan. Houd in ieder geval 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte om afstand te kunnen houden. Veel vaarplezier!

Onderstaand wat specifieke bijzonderheden.

Kantine in clubhuis

Vanaf zaterdag 4 juli is de bar in het clubgebouw weer open! We gaan komende periode alleen op zaterdag en zondag open. We openen de deuren om 15:00 uur en sluiten om 20:00 uur.

We hanteren een horecaprotocol voor veilige Coronaregels. De inrichting van de kantine is een beetje aangepast en we hebben een prachtig groot terras. Francis heeft mooie 4-uurtjes op de kaart staan. Er is dus volop gelegenheid om het glas met elkaar te heffen, een hapje te eten en elkaar weer te ontmoeten. We zien uit naar jullie komst.

Op andere dagen is de kantine gesloten. Wel is het dan mogelijk om koffie en thee in de hal aan te schaffen.

Medewerkers gevraagd

We zijn nog op zoek naar leden die Francis in de weekenden willen ondersteunen met een bardienst. Meldt je daarvoor aan bij clubhuis@wvdeschinkel.nl of werkpret@vwdeschinkel.nl Zoals eerder aangegeven hebben we er alle begrip voor als in je in deze Corona-tijd nog voorzichtig bent, maar de bar kan niet op één persoon draaien, dus hulp is hard nodig voor de weekenden.

Clubhuis sanitair

De entree van het clubhuis is alle dagen geopend voor gebruik van het sanitair.

Roeien na 1 juli – we mogen weer!

Er wordt ook gestart met de roeitrainingen. Hiervoor is een protocol gemaakt die de roeiers veiligheid moet bieden voor en na de training. Het protocol staat op de Schinkelsite en wordt met de teamcaptains besproken.

Zeilen na 1 juli  - het mag weer!

Ook voor het zeilen zijn we in voorbereiding, maar dat vergt even tijd. Naar verwachting beginnen we op 16 juli weer met onze DAZ-wedstrijden.  En het zeilprotocol staat inmiddels ook op de Schinkelwebsite en zeilers en rescuers worden geïnformeerd.

Onderhoud op de haven

Aangezien de reguliere werkpretten nog geen doorgang vinden is het lastig om de haven goed bij te houden. Maar dat is wel nodig. We zouden het dan ook zeer waarderen indien er leden zijn die willen meehelpen aan het toonbaar maken van de haven. Er moet onkruid gewied worden zowel in de borders als tussen de tegels. Ook de trap naar de ingang kan onderhoud goed gebruiken.

Weet je niet wat je kunt doen? Neem contact op met Henri (havencommissaris@wvdeschinkel.nl) en hij heeft zeker een leuke klus voor je!