Logo schinkel MET TEKST

Maatregelen coronavirus (UPDATE 11 mei)

Geplaatst op 11-05-2020  -  Categorie: Nieuws

Algemeen

Afgelopen woensdag zijn de regels omtrent de Corona-samenleving aangepast en in veel gevallen versoepeld. Tijd weer voor een aanpassing van de spelregels op onze mooie Schinkel. De spelregels zijn samengevat op de home-page van de website.

Blijf gezond en blijf in alle gevallen logisch nadenken over het Corona-virus en het voorkomen van de  verspreiding ervan. Houd in ieder geval 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte om afstand te kunnen houden. Veel vaarplezier!

Onderstaand wat specifieke bijzonderheden.

Hellingen grote loods

Het hellingen uit de grote loods afgerond. Hulde aan en respect voor de kleine hellingploeg die dat op veilige wijze voor elkaar heeft gekregen!

Hellingen kleine loods

De volgende stap is de kleine loods. Hierin liggen nog de zeilboten die of naar een ligplaats in het water gaan of waar nog aan geklust moet worden. Omdat we nog altijd 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden, wordt voor het onderhoud een schema gemaakt. Dit onderhoud zal  in de grote loods gebeuren.

Wijziging openstelling

De grote en kleine loods worden voorzichtig weer opengesteld. Allereerst dus voor het klussen aan de zeilbootjes. Op de grote plaat kan weer geparkeerd worden. Maar er zijn nog een aantal bewegingen zoals hellingen en uitkranen nodig. Als dat gebeurt, sluiten we de plaat in verband met de veiligheid af. We zullen dat duidelijk aangeven. We kunnen nog steeds niet met een grote groep actief zijn en het is van groot belang dat de hellingploeg geconcentreerd kan werken zonder onnodige obstakels en afleiding. Het sanitair en clubhuis moeten helaas nog gesloten blijven.

Donderdag Avond Zeilen (DAZ)

Wedstrijden zijn nog uit den boze, maar er kan in gezinsverband al wel weer gezeild worden. Dit valt onder de sportactiviteiten en hiervoor wordt een kraan- en zeilprotocol opgesteld, zodat we binnen de RIVM en Veiligheidsregio richtlijnen blijven. Nader bericht hierover volgt. Het Watersportverbond is met het RIVM in gesprek over wanneer meerpersoonszeilboten (zoals onze Vrijheidjes) weer gebruikt mogen worden met een vaste bemanning.

Gig-roeien

We houden de berichtgeving van het Watersportverbond en de KNRB goed in de gaten. Ook is er contact met de DGPA. Mocht er een mogelijkheid komen dan zal ook hier een protocol opgesteld worden waar de stuurlieden en roeiers zich aan moeten houden. Zodra er meer duidelijkheid is, worden de roeiers geïnformeerd.