Logo schinkel MET TEKST

NIEUW: een veilige ledenlijst

Geplaatst op 03-12-2019  -  Categorie: Nieuws

Stap voor stap verbeteren we onze website en andere communicatiemiddelen. En voegen we ook nieuwe handige functies toe. Zo is er nu een handige en veilige ledenlijst aan onze site toegevoegd. We maken het daarmee leuker en makkelijker!

Het bestuur ontving geregeld de vraag of het mogelijk is een adreslijst te verspreiden. Bij een vereniging moeten leden elkaar immers makkelijk kunnen vinden. Een publicatie van de ledenlijst enkele jaren geleden in de Ruimte heeft toen tot veel commotie geleid. Sinds mei vorig jaar is daarnaast de AVG van kracht die personen meer bescherming biedt bij gebruik van   persoonsgegevens. Het is duidelijk dat zorgvuldigheid  geboden is bij het  tegemoetkomen aan de wens voor het verspreiden van een ledenlijst.

Door de module Leden-zoeken-leden te koppelen aan onze ledenadministratie en de website kunnen we aan alle eisen tegemoet komen. De module is veilig (want maakt gebruik van de inlog), volledig AVG-proof en de leden zitten zelf aan de knoppen om te bepalen of hun gegevens zichtbaar zijn of niet. Door de directe koppeling aan onze ledenadministratie is de lijst ook altijd actueel. Mocht een lid toch nog iets zien dat achterhaald is dan kan het via de bestaande websitemogelijkheid zelf de gegevens veranderen.

Er is gekozen voor weergave van de directe contactgegevens (telefoon en email) en het lidmaatschap. Andere gegevens worden niet beschikbaar gesteld, die moet men zelf bij het betreffende lid opvragen. Er wordt nog wel gekeken of de bootnaam kan worden toegevoegd. Met deze module denkt het bestuur een extra service aan de leden te kunnen bieden die rekening houdt met alle wettelijke privacyregels en bijkomende gevoeligheden. De ledenlijst is sinds eind november in de lucht. Kijk snel op de website onder het kopje “Voor leden”. Of druk op deze link.