100-jaar-sec

Nieuwsbrief WV de Schinkel mei 2018

Geplaatst op 03-06-2018  -  Categorie: Nieuws

Logo schinkel FINAL

Jazzence – nieuw assortiment  - kassasysteem
Zaterdag 2 juni wordt een leuke dag want niet alleen speelt Ernst Rijkers met zijn Jazzence in het clubhuis, de barcommissie presenteert ook zijn nieuwe assortiment én je bestelling kun je vanaf zaterdag 2 juni afrekenen met de nieuwe sleutelhanger. Oftewel we gaan op 2 juni as het nieuwe kassasysteem in gebruik nemen. En omlijsten dat met een jazzy optreden van Jazzence.
Heb je nog geen sleutelhanger? Geen probleem de uitgifte daarvan is nog op 30 mei, 31 mei en  natuurlijk 2 juni zelf. Daarmee komt er een einde aan ons rode en groene kaartensysteem. Heb je nog een oude kaart liggen? Geen probleem want we laden het saldo van de kaarten zonder moeite op je sleutelhanger. Het zou leuk zijn jullie op 2 juni te zien op de Schinkel.
 
Parkeren op de Schinkel
We hebben gemerkt dat het opzetten van het parkeerbeleid veel stof doet opwaaien. Liever “ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald” is hierbij passend. Het parkeerbeleid is van de site gehaald en het bestuur is in overleg met de havenmeester(s) om te bezien wat de beste oplossing is. Wij komen er snel op terug. Houdt hiervoor ook de site in de gaten.
 
Werkpret
De eerstvolgende werkpret is zaterdag 21 juli as. Schrijf tijdig in, want vol is vol! Dat kan zoals altijd via Lia: terpkrew.[antispam].@vwdeschinkel.nl. De daaropvolgende werkpretten zijn 22 september, 13 oktober en 17 november.
 
Bardiensten
Naast de reguliere zaterdag werkpretten zijn er natuurlijk ook de bardiensten waarvoor je je als lid op kunt geven. Aangezien we een nieuwe kassasysteem hebben vraagt dat wellicht enige voorbereiding. Uiteraard komt er een papieren instructie ter plaatse, maar je kunt je ook opgeven voor een instructie-uurtje. Maak je interesse kenbaar bij terprew.[antispam].@wvdeschinkel.nl en je wordt ingepland.
 
Zeilmaatje voor Donderdag Avond Zeilen (DAZ)
Een aantal Vrijheid zeilers heeft een mooie boot, maar geen vaste maat. Heb je al eens vaker verlangend gekeken naar zo’n fraaie Vrijheid, maar nog nooit de kans gehad er in te zeilen? Of wel vaker gezeild maar het is een beetje in het slop geraakt? Er worden opstappers gevraagd. Meld je dan nu aan bij Renate Voetter (sirassimocdjirtsdew.[antispam].@wvdeschinkel.nl) en je vind zeker een geschikte datum en boot.
 
Afval op het Schinkelterrein
Een dringende oproep aan alle schepen en bemanning om al het vuil en afval zo veel mogelijk mee naar huis te nemen en niet in de containers op de Schinkel achter te laten. Laatst is er zelfs een gasfles tussen het afval gevonden en dat is echt niet de bedoeling en gevaarlijk! Dus een vriendelijk verzoek om na het varen je afval mee naar huis en daar op de daarvoor bestemde plaatsen weg te gooien. Hartelijk dank!
 
Deadline De Ruimte
De deadline voor de Ruime is verschoven naar 14 juni, dat geeft voldoende tijd om weer eens een mooi artikel te schrijven over het onderhoud van je boot, een mooie reis, het bestuur eens op de hak te nemen of andere zaken die je met je mede-Schinkelaars wilt delen. Artikelen uiterlijk 14 juni insturen aan etmiuredeitcader.[antispam].@wvdeschinkel.nl

 
Pub Quiz – zondag 10 juni 16:00 uur
Zet de datum in je agenda en formeer een team van maximaal 4 – 6 personen. We gaan weer
Pub Quizzen! Iedereen is van harte welkom. Ook als je geen team hebt dan stellen we een team samen uit aanwezige Schinkelaars. Bewezen gezellig en van harte welkom op zondag 10 juni aanvang 16.00 uur.
 
Save a Child’s Heart – zaterdag 16 juni
Op 16 juni organiseert  de stichting Save a Child’s Heart een roei- en zeilclinic. Door middel van deze middag kunnen jongvolwassenen kennis maken met de watersport op onze vereniging. Naast de watersport staat ook het werk van de stichting die middag centraal en daarom zal er een documentaire worden getoond over het mooie werk wat zij doen. De avond zal worden afgesloten met een gezamenlijke BBQ.
Als lid van De Schinkel bent u uiteraard van harte welkom om aan te sluiten voor de documentaire en de BBQ. In verband met het aantal deelnemers en de voorbereiding kunt u via onderstaande link een ticket kopen of u kunt zich aanmelden door te mailen naar ofni.[antispam].@wvdeschinkel.nl o.v.v. BBQ. Contactpersoon is Martijn Hassefras.
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-watersportclinics-zeilen-roeien-46117209816?discount=DeSchinkel
Ga naar Tickets en kies het ticket voor leden van de schinkel.
 
Rescue – DAZ
Het donderdagavond zeilen kan nog steeds een aantal Rescuers gebruiken. Wil je je werkpret eens op andere wijze invullen? Meld je dan aan voor rescue-bemanning. Dat kan bij Renate (sirassimmocdjirtsdew.[antispam].@wvdeschinkel.nl) of bij Lia (terpkrew.[antispam].@wvdeschinkel.nl).
 
Puzzeltocht – 15 september 8:30 uur
Het lijkt nog ver weg maar de jaarlijkse Puzzeltocht is al een geruime tijd in voorbereiding. Zet deze dag maar vast in je agenda, zaterdag 15 september, aanvang 8.30 uur.  Het wordt een tocht door de stad met vragen over mooie gebieden van Amsterdam.
We sluiten de dag af met een prijsuitreiking en een barbecue.