Logo schinkel MET TEKST

Rescue cursus 2020

Geplaatst op 01-03-2020  -  Categorie: Agenda  -  Auteur: ernst rijkers

Rescue cursus 2020

 

2019-06-20-20-52-54

2019-06-20-20-52-26

Het is gelukt! Dit jaar is Geert Bakker wederom bereid gevonden in twee volle dagen liefhebbers klaar te stomen voor het rescue certificaat. Er zijn al aanmeldingen maar er kunnen altijd nog personen bij.

Wie deze cursus haalt is een officiële rescuer en mag ook buiten de Schinkel rescue varen (maar dat hoeft niet).

Data: wegens Corona virus uitgesteld tot najaar (n.t.b.)

Zoals (hopelijk) bekend mag er alleen wedstrijd gezeild worden indien er gediplomeerde rescuers op het water aanwezig zijn. Vorig seizoen zijn alle Donderdag Avond Zeilwedstrijden (DAZ) (stuk of 25!) met slechts 3 gediplomeerde rescuers "gedraaid". En dan hebben we het nog niet over de andere zeil- en roeiwedstrijden (Paaswedstrijden, ASK voor- en najaar, City-row, Bosbaan Gig roeien). Dan is 3 rescuers duidelijk te mager om zo vol te houden, dus nieuwe rescuers zijn meer dan welkom!

Voorwaarden

Voor het behalen van een diploma is een Klein Vaarbewijs 1 minimaal vereist, maar ook als je het (nog) niet hebt en je wilt wel rescuen, doe dan vooral mee!. Deze cursus wordt namelijk maar sporadisch gegeven bij ons, dus is het zonde deze nu te missen. Wel is het zo dat het rescue certificaat pas afgegeven kan worden bij het overleggen van het vaarbewijs.

Ook reeds ervaren rescuers zijn welkom om deel te nemen.

Opgeven:

Wil je meedoen? Geef je dan op bij onze wedstrijdcommissaris Renate Voetter: wedstrijdcommissaris@wvdeschinkel.nl