Logo schinkel MET TEKST

Staande Mastroute tot 1 oktober maandag tot en met woensdagnacht gestremd

Geplaatst op 02-06-2022  -  Categorie: Nieuws

Vanaf 8 juni worden de bruggen op de Staande mastroute door Amsterdam op de Kostverlorenvaart en Oosterdoktoegang van maandag tot en met woensdag ‘s nachts niet bediend. Dat betekent dat het op deze dagen niet mogelijk is deze route door Amsterdam te varen en dat je de route via Haarlem moet nemen.

Storing bedieningscentrale

Door een storing in de bediencentrale worden de bruggen in Amsterdam sinds 1 april lokaal bediend. De brugwachter fietst mee met het konvooi. Het lukt op deze manier niet om alle openingen te verzorgen. Daarom gaan de bruggen van de Staande Mastroute in Amsterdam tot 1 oktober drie dagen van de week ‘s nachts niet open.

Over Haarlem

Gelukkig is er een alternatief, namelijk de route over Haarlem. Het Watersportverbond maakt zich echter zorgen als deze route onverhoopt ook gestremd raakt door bijvoorbeeld een calamiteit bij een brug of sluis of als er weer extreme droogte is. Er is namelijk in het convenant over de Staande Mastroute is afgesproken dat altijd of de route over Amsterdam of de route over Haarlem bevaarbaar is. We hebben daarom aan Waternet gevraagd wat ze gaan doen als onverhoopt de route over Haarlem gestremd is. 

bron: www.watersportverbond.nl