Logo schinkel MET TEKST

Varen met gehandicapten

Geplaatst op 11-05-2022  -  Categorie: Agenda

zaterdag 18 juni 2022: Aalsmeerse Botendag

Onderstaand een verkorte versie van de mail die de Stichting Dag van je Leven (www.dagvanjeleven.org) heeft gestuurd naar deelnemende booteigenaren van voorgaande edities.

Beste booteigenaar,

We zijn heel blij dat na 2 jaar niet varen, nu eindelijk dit jaar de botendag weer DOOR MAG GAAN.
Onze jaarlijkse Aalsmeerse Botendag komt weer heel dichtbij en wordt georganiseerd op zaterdag 18 juni 2022 (de zaterdag voor Vaderdag).

Wij weten zeker dat dit jaar vele cliënten van OTT (Ons Tweede Thuis) zich zullen aanmelden. De verwachting is dat er zeker al 300 cliënten met een verstandelijke beperking uit de regio staan te trappelen om mee te mogen.

Daarom hopen wij met deze oproep u te overtuigen dit jaar mee te willen varen en onze cliënten een onvergetelijke dag te bezorgen.

Wat en hoe?

U komt met uw boot op zaterdag 18 juni 2022 om 10.00 uur naar Jachthaven Kempers bij Leimuiden komt, waar u wordt ontvangen door ons met een bakje koffie of thee en een versnapering. Daarna zullen de cliënten met hun begeleider aan boord stappen. Dit wordt allemaal geregeld door de vele vrijwilligers die op die dag aanwezig zullen zijn. De verantwoordelijkheid voor de cliënt is in handen van Ons Tweede Thuis of de ouders, niet bij u.

Het enige wat u eigenlijk moet doen is met de cliënt(en) een stukje gaan varen. De duur (ongeveer 1 a 2 uur) is afhankelijk van het enthousiasme van uw gast(en) en de weersomstandigheden. Voor onze gasten die met u meevaren zou het fijn zijn als u zorgt voor iets lekkers en een drankje aan boord.

Bij terugkomst wordt u weer door ons ontvangen. Wij assisteren bij het uitstappen van de cliënten waarna er een drankje klaar zal staan met gezellige muziek waarmee wij deze vaartocht afsluiten.

Op onze site www.dagvanjeleven.org of onze Facebook-pagina kunt u zien hoe de botendag in de afgelopen jaren was.

Aanmelden

U kan zich aanmelden door middel van deze link AANMELDEN

Naast u en de vele vrijwilligers die belangeloos deze dag mogelijk maken, maakt onze Stichting voor deze dag diverse kosten. Om toch een speciaal tintje aan deze dag te kunnen geven voor de cliënten, zijn wij op zoek naar mensen die de stichting financieel kunnen ondersteunen, Wilt u helpen? Dan kunt u doneren op het bankrekeningnummer van Stichting Dag van je Leven NL56 RABO 0314168273

Met vriendelijke groet,

Stichting Dag van je Leven.