Logo schinkel MET TEKST
trailer2

Werk aan de trailer

In deze winter wordt er door mij niets aan de boot gedaan want die staat droog in een afgesloten caravanstalling in plaats van in de vertrouwde Schinkelloods. Dit omdat het dak van de Schinkelloods nog steeds lekt.

Wèl heb ik dit voorjaar de boot gelakt en aan de trailer gewerkt. Rob Cornelissen had de Fuyi Ping op bokken in de grote loods gezet zodat ik zowel aan de boot als aan de trailer kon werken. De oude rubber strips (U-profiel) op de contramallen van de trailer waren enigszins vergaan en gaven ook flink af. Met een witte boot is dat goed zichtbaar en aangezien de boot weer netjes geschilderd zou worden, was dit een goede gelegenheid om ook de trailer onder handen te nemen.

Bij de bouwmarkt schafte ik een paar meter buisisolatie aan, Dat wilde ik over het u-profiel leggen en dan afdekken met een strook tapijt. Ik zou twee stukjes nodig hebben van ongeveer één meter lang en twintig centimeter breed.  Op naar de tapijtenzaak… Nadat ik verteld had waarvoor ik een stukje tapijt nodig had, raadde de manager mij aan om naaldvilt te kiezen. Elders in de zaak liep iemand rond die mij moest gaan helpen. Ik vertelde wat ik nodig had en via een bovenmaatse garagedeur kwamen we in een hal met tientallen rollen tapijt van minstens vier meter lang. Een stukje wit tapijt van het gewenst soort bleek er niet te zijn, wel blauwachtig grijs. Op de vraag hoeveel ik wilde hebben, antwoordde ik “20 centimeter”. Dat viel niet in goede aarde: ik moest minimaal één meter afnemen. Dus 4m2 kopen voor een smal strookje op de trailer. Dat leek mij zonde en ook erg onhandig om mee te nemen. Ik stelde voor 20 cm af te snijden en dan wilde ik wel voor een strook van 1 meter betalen. Dat kon ook niet. Dan maar echt een strook van een meter. De man gaf een paar forse rukken aan het tapijt op de rol en wat bleek: er was nog maar 1,5 meter. Nu wilde hij niets meer afsnijden want dan hield hij iets onverkoopbaars over. Ik wilde iets zeggen als “Handig voor kleinbehuisden” maar dat kon ik binnen houden. Alleen was het de bedoeling dat ik 1,5 meter ging betalen. Dat vond ik geen goed idee. Nogmaals bood ik aan om voor één meter te betalen en 20 cm mee te nemen en sowieso wilde ik niet voor nog meer overbodig spul betalen. Uiteindelijk liep ik 10 minuten later de zaak uit met ruim 6m2 tapijt terwijl ik voor 4m2 betaald had.  

Met wat RVS schroefjes en ringetjes heb ik de buisisolatie en het tapijt op de trailer vastgezet en wat mij betreft ziet de ruim vijftig jaar oude trailer er weer keurig uit!

Groet, Jan