Logo schinkel MET TEKST

IVA certificaat voor bar vrijwilligers

Geplaatst op 07-03-2020  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: ernst rijkers

iva-bannerBar vrijwilligers opgelet!

De Schinkel vraagt 15 minuten van je tijd !  Door nieuwe regels zijn bar vrijwilligers verplicht om het certificaat IVA, Instructie Verantwoord Alcohol schenken, in bezit te hebben. Het certificaat verkrijg je door het succesvol doorlopen van een test met 20 tamelijk simpele vragen, zoals bijvoorbeeld: "Waar zit meer alcohol in? In bier of wodka?". De test is het sluitstuk van een e-learning, die je vindt op de site van het watersportverbond onder de volgende knop:

IVA

De e-learning is aardig om te doen, maar je kunt ook meteen door naar de test (even doorscrollen in het menu). Om de test te doen moet je je registreren. Alles is gratis en uiteindelijk verkrijg je een certificaat als je de vragen goed beantwoord.

Belangrijk!

Dit seizoen gaan BOA's (Bijzondere Opsporings Ambtenaar) sport-kantines controleren, ze mogen boetes uitschrijven en vergunning intrekken. Het is dus van groot belang dat De Schinkel zijn zaakjes op orde heeft. Het geld van de boetes kunnen we wel beter besteden. Het is dus van groot belang dat er gekwalificeerde barvrijwilligers achter de bar staan. Op naar de test en het certificaat dus!

Aanleveren certificaat:

Om alle certificaten te verzamelen, verzoeken wij je het certificaat door te mailen naar siuhbulC.[antispam].@wvdeschinkel.nl. Alle certificaten moeten namelijk uitgeprint achter de bar in een map zitten. Voor als de BOA binnenvalt.....

We rekenen op jullie medewerking als barvrijwilliger en danken jullie bij voorbaat alvast voor het gehoor geven aan deze oproep!